Позицията на БСП във връзка с продажбата на ЧЕЗ не е променена

...
Позицията на БСП във връзка с продажбата на ЧЕЗ не е променена
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Започваме да събираме подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ

Позицията на Българска социалистическа партия във връзка с продажбата на ЧЕЗ не е изменена от 2004 година насам и тя е България да резервира енергийната си самостоятелност. Ние сме за това българската страна да има надзор на електроенергийния бранш. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг след срещата си с чешкия дипломат у нас, написа novini.bg.

От опозицията упорстват пред Чехия да получат отговор дали са били спазени ли са всички условия по тази договорка. Искаме инспекция при сключването на тази договорка, спазени ли са европейските наставления, касаещи енергетиката. Изпълнила ли е ЧЕЗ отговорностите си по контракт да предизвести българското държавно управление преди да пристъпи към продажба на сдружението?

По думите на Нинова отговорността за всичко, което се случи не е на държавното управление на Чехия, а на българския министър председател. „ Г-н Борисов работи под паника за своето избавление и го сподели по два метода - хвърли виновността си върху някой различен и през днешния ден се докара до състояние да се моли на Гинка от Пазарджик да трансферира на страната част от акциите си на ЧЕЗ “.

„ Той слага на карта енергийната ни сигурност, както и живота на 3 млн. българи “, акцентира Нинова.

„ Затова започваме дружно с авторитетни адвокати по право да разискване и приготвяме групов иск в съда, с цел да се спре договорката за продажбата на ЧЕЗ. Освен това започваме да събираме подписка в цялата страна от българските жители като трета заинтригувана страна и по-късно ще я изпратим в съда “, закани се Нинова.

Годините на наличие на ЧЕЗ в България бяха позитивни за клиентите. Чешката компания влага в електропреносната мрежа, няма спирания. Това съобщи чешкият дипломат у нас Н. Пр. Душан Щраух след срещата си с Корнелия Нинова. Пред публицисти Щраух удостовери, че е получил писмо с въпроси към държавното управление си от госпожа Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР